Slik blir du en god lærlingbedrift - Yrkesfag
Innholdsmarkedsføring fra Kaiman

Møller Bil er Norges største bilkjede med over 41 forhandlere over hele landet.  Å være lærlingbedrift er et ansvar selskapet tar alvorlig. Ikke bare for å gi unge mennesker en god utdannelse, men også for å sikre rekrutteringen internt i selskapet.

Les mer om det å være lærlingbedrift

Satser litt mer enn hva som trengs

– Alle våre forhandlere har vært lærebedrifter i «alle år». Men siden 2008 opprettet vi vårt eget opplæringskontor i bedriften for å ta ekstra godt i mot våre lærlinger. Vi ønsket å gi dem et så godt tilbud som mulig, og at de skulle være så fornøyd med Møller Bil at de ble værende etter fagbrevet. Å være en god lærlingbedrift handler om å gi av seg selv, men også bidra til at lærlingene blir faste ansatte etter hvert, forklarer opplæringsansvarlig Casper Hille.

Slik blir du en lærlingbedrift

Et av tiltakene til Møller Bil er et lærlingprogram som er mer omfattende enn det myndighetene forlanger.

– 80-90 prosent av våre lærlinger blir værende hos etter endt fagprøve. Det gjør at vi får både gode fagarbeidere og dyktige mekanikere. Det synes vi er positivt, sier Hille.

Mange typer lærlinger

Møller Bils lærlinger får en grundig læretid som gjør dem blant landets beste mekanikere når de får fagbrev etter to år.

Møller Bils lærlinger får en grundig læretid som gjør dem blant landets beste mekanikere når de får fagbrev etter to år.

Det største antallet lærlinger er innen faget "Bilfaget- Lette kjøretøy" (Bilmekaniker) men selskapet har også lærlinger innen fag som biloppretter, billakkerer, reservedelsfaget og salgsfaget.

– Vi har til en hver tid drøyt 150 løpende lærekonttrakter. Dyktige mekanikere er en ettertraktet yrkesgruppe. Vi merker stor konkurranse om våre fagfolk fra blant annet landbasert oljeindustri, men jeg vil si at det er langt flere utfordringer og muligheter hos oss. Mange velger også å komme tilbake etter å ha prøvd seg i et oljeservice-selskap, sier Hille.

Trykk her for å lære mer om lærlinglivet

Muligheter for alle

Et fagbrev som bilmekaniker er et kvalitetsstempel som åpner mange yrkesveier.

Et fagbrev som bilmekaniker er et kvalitetsstempel som åpner mange yrkesveier.

Det å starte på en utdannelse hvis du har en fysisk funksjonsnedsettelse eller for eksempel dysleksi kan virke skremmende for mange.

– Å være en god lærlingbedrift betyr også at vi tar samfunnsansvar. Vi har hatt lærlinger med nedsatt fysisk funksjonsevne og lærlinger med store lese- og skrivevansker. Mange av disse har blitt dyktige fagarbeidere etter å ha fått tilrettelagt utdannelsen. I rekruttering av lærlinger forsøker vi også å se på andre kriterier enn karakterer og fravær, vi leter etter de ungdommene som har stå-på-vilje og ønsker seg en karriere i bilbransjen, sier opplæringssjefen.

Lyst å ta samfunnsansvar? Bli lærebedrift!

Vi har hatt lærlinger med nedsatt fysisk funksjonsevne og lærlinger med store lese- og skrivevansker. Mange av disse har blitt dyktige fagarbeidere etter å ha fått tilrettelagt utdannelsen.

Caspar Hille, opplæringsansvarlig hos Møller Bil

Karriere i selskapet

Møller Bil har som mål at de beste lærlingene i bedriften skal bli værende i lang tid i selskapet.

Møller Bil har som mål at de beste lærlingene i bedriften skal bli værende i lang tid i selskapet.

Å ta fagbrev som mekaniker er en undervurdert hederstittel, mener Hille. Mange velger å bli lenge ved sin mekanikerlest hos Møller Bil, mens andre etter noen år finner nye utfordringer innad i konsernet.

– Du kan få et livslangt karriereløp hos oss. Vi er et stort konsern med mange muligheter. Unge mennesker i dag må tørre å stå på og jobbe. Ingenting kommer gratis, sier Hille, som selv startet som lærling i konsernet.

Passer dette for deg? Søk læreplass her